Nacka Missionsförsamling

VERKSAMHET

Våra verksamheter

Gudstjänster
Vi lägger numera ut våra gudstjänster på nätet. Du finner dem här på hemsidan. Även tidigare gudstjänster går att klicka fram. Efter pandemin räknar vi med att även fira gudstjänst fysiskt i kyrkan. Kanske när vi spelar in gudstjänsterna.
Vi firar gudstjänst enligt en enkel klassisk modell, enligt frikyrkans tradition. Alla ärligt sökande är välkomna. Du kan antingen delta eller känna dig fram försiktigt.

Onsdagskvällar på temat ”Ett rimligare liv!”
På onsdagskvällarna har vi föreläsningar/samtal. Då är det ingen gudstjänst, inga uttryck för tro förekommer. Ingen bön eller bekännelse. Vi samtalar om saker som berör våra liv, relationer, samhällsfrågor, existentiella frågor, religion eller något annat. Under pandemin har vi emellertid tagit paus.
Vi vill skapa möjlighet att få vår livssituation belyst från olika håll. Vi bjuder på tankegods – du tar till dig det du har nytta av. Det är du själv som har ansvaret för att använda det som erbjuds.
Du kan sitta tyst och lyssna men du kan också delta i samtalet. Att formulera sig är ofta till stor hjälp för den bearbetning vi alla behöver göra för att förstå oss själva i vår omvärld. Vi vill skapa ett forum för det goda samtalet.
Fri entré. För fikat lägger man en frivillig avgift.
Här samarbetar vi med studieförbundet Bilda.

Musikcafé
Ibland på onsdagskvällarna är det i stället musikcafé. Vi erbjuder framför allt lokala musiker en scen. Många fina musikaliska upplevelser har gjorts där. Här ger vi möjlighet att slappna av och lära känna varandra under lättsamma former. Vi vill skapa en lokal kulturscen.
Fri entré. För fikat lägger man en frivillig avgift.
Här samarbetar vi med studieförbundet Bilda.

Samtalsgrupper
Om du vill arbeta mer målmedvetet med din självbild och de krafter som styr dig, med att förstå varför du reagerar som du gör, vad som visar sig vara viktigt i ditt liv etcetera, så kan du anmäla dig till en samtalsgrupp. Att samtala i en liten grupp är ett kraftfullt instrument för den som vill komma vidare i sin personliga utveckling.
Vi använder metoden Vuxendialog, en enkel struktur för samtalet (se http://www.vuxendialog.se).
En ny grupp består av 5-8 personer och samlas 5 gånger. Därefter bestämmer man om man vill fortsätta. Gruppen startar när tillräckligt många har anmält sig. Inte heller i samtalsgrupperna utövar vi tro.
Till samtalsgrupperna måste du anmäla dig.
Här samarbetar vi med studieförbundet Bilda.

Bibliodrama
Bibeln är boken som läser oss, var och en. I synnerhet när jag läser med hela mig – kropp och själ – och tillsammans med andra! Bibliodrama är öppet både för dig som har provat Bibliodrama tidigare och för dig som är nyfiken på något nytt.
Inte heller här ingår några bekännelsehandlingar. Vi utgår från en bibeltext, inte minst för att det där finns så mycket rikt material att arbeta med. Men själva metoden är neutral.
För frågor och anmälan, ring bibliodramaledare Eva Danneholm 070-273 17 57.
Du kan läsa mer om bibliodrama på http://www.bibliodrama.se.

Scouter och Tonår
I Björknäskyrkan finns en livaktig scoutverksamhet. Det finns grupper för olika åldrar. Som vuxen är du välkommen att hjälpa till som ledare.
Se vidare http://www.nackasmu.se
Scouter måndagar 18:30–20
Tonår varannan onsdag 19–21

Returbruk
Returbruk är Björknäskyrkans loppis. Välkommen att fynda och att snacka bort en stund.
Du är också välkommen att skänka prylar. Det görs bäst under butikens öppettider eller efter överenskommelse. Det går inte att ställa grejer utanför butiken.
Vi tar tacksamt emot alla möjliga udda prylar. Tyvärr har vi inte plats för möbler eller kläder. Kläder kan lämnas i Humanbridge’s låda utanför kyrkan, där blir de till god nytta.
Vill du hjälpa till att sälja, hör av dig till Anna-Maja 070-499 44 21 eller Anders 070-75 45 333.
Öppet helgfria lördagar 11–14

Verksamheter som arbetar i Björknäskyrkan:

Möten för dig som lever med ett missbruk
Tolvstegsprogrammet har flera grenar:

AA. För dig som har en önskan att sluta dricka, så finns det hjälp. Kom på AA-möte för kvinnor.
Kontaktperson: Lena 070-689 02 42.
Torsdagar kl 18–19.

Al-Anon. Om du lever nära någon som missbrukar, så kan du gå på Al-Anon-möte.
Kontaktperson: Åsa 072-322 73 60.
Torsdagar kl 18–19.

SLAA. Anonyma Sex- och Kärleksberoende (SLAA) är en tolvstegs- och tolvtraditionsinriktad gemenskap baserad på Anonyma Alkoholisters program. Det enda kravet för medlemskap i SLAA är en önskan att sluta leva ut ett mönster av sexberoende och kärleksberoende (kan även kallas sexmissbruk eller kärleksmissbruk).
Ny grupp i Nacka, i Björknäskyrkan i Saltsjö-Boo.
Olika teman beroende på vilken tisdag i månaden det är. Första tisdagen i månaden: Öppet möte för alla som vill veta mer om SLAA. Andra tisdagen i månaden vi kör 19-20.30 på grund av praktiskt möte.
Kontakta oss: nackagruppen@gmail.com
Välkommen!
Möte tisdagar kl 19-20

CA. Om du har problem med cocain, tabletter eller andra droger, är du välkommen att jobba med detta.
Kontaktperson: Maja 070-660 04 42.
Måndagar kl 18–19.

Co-Anon. Om du lever nära någon som missbrukardroger, så kan du gå på Co-Anon-möte.
Kontaktperson: Mathilde 070-844 32 63.
Onsdagar kl 17–18:15.

Etiopiska ortodoxa kyrkan
Varje söndag, från tidig morgon, har Etiopiska ortodoxa kyrkan gudstjänst och gemenskap i Björknäskyrkan. Denna kyrka är en tidig gren på ”kristendomens träd”, den bildades för nästan två tusen år sedan. Den är dessutom en av världens största ortodoxa kyrkor.
Vi är väldigt glada över att ha dem i vår kyrka. Den som vill få en glimt av en annorlunda, färgsprakande tradition har aldrig haft det lättare än nu. Gör gärna ett respektfullt besök en stund en söndag förmiddag. Detta är en del av den nya mångkulturella, svenska verkligheten.

Latinamerikansk dans
Lär dig peruansk traditionell dans under sakkunnig ledning.
Hör av dig till Roberto Rodriguez Pinedo 070-096 64 72.

Medicinsk Yoga
YogaJO erbjuder kurser i lugn yoga, meditation, avslappning och andningsteknik i vår fina lokal i Björknäskyrkan. Kurserna är oftast på 10 gånger och grupperna är små för att skapa en trygg miljö. Medicinsk Yoga passar alla då det är en mjuk yoga med mycket avslappning för att få komma till ro i såväl kropp som sinne.
För mer information kan du kontakta vår yogainstruktör Josephine Barksell på info@yogajo.se
Söndagar
18.30 Medicinsk Yoga med avslappning
20.00 Meditation med avslappning
Måndagar
19.00 Medicinsk Yoga med avslappning
Ibland anordnas även små retreats där du har möjlighet att delta i en längre stunds yoga och meditation för ytterligare återhämtning.
Vill du ha mer information om Yoga i Björknäskyrkan kan du läsa på YogaJO egen hemsida: http://www.yogajo.se
Välkommen att delta!

Logga_bjorknaskyrkan.png

Björknäskyrkan är till för dig som längtar efter Gud. Eller helt enkelt är trött på ett ständigt fokus på det materiella. Eller är osäker på vad det är du söker.
Vi som håller Björknäskyrkan igång är också osäkra. Vi behöver dig att samtala med.
Björknäskyrkan är också till för dig som behöver en gemenskap.
Du är välkommen till Björknäskyrkan vare sig du tror på Gud eller inte. Det enda vi kräver av dig är respekt för andra. Det är en attityd vi också själva försöker inta.

RETURBRUK har öppet helgfria lördagar kl 11–14. Se vidare under kalendern PÅ GÅNG. Ring Anna-Maja om du vill lämna grejer när det är stängt. Varmt välkommen!

Glad sommar!

Fair-trade-pil.gif

Vi handlar helst rättvisemärkt och ekologiskt.

Scouterna

Affischer-for-Nacka-SMU_0005_Ledord-med-sidfot_Resized.jpg

Kul verksamhet. Bra gemenskap. Värdefull kunskap. Häftiga hajker.
Kom en måndagskväll med ditt barn och kika.
Välkommen!

Är du utsatt för våld?

Vi samarbetar med studieförbundet Bilda.

Bildalogo.jpg

Har aldrig varit aktiv i en kyrka. Kul att hjälpa till ibland, till exempel med att diska efter onsdagskvällarna. Bert Kempe Arbetslivet är pressande. Därför är tid för eftertanke så värdefull för mig. Carol Fagerström Att livets mening bara finns i det materiella känns osannolikt. Anders Tiger I Björknäskyrkan får teologin ifrågasättas, stötas och blötas, vridas och vändas på. Det är bland det mest spännande jag vet! Ulf Gustafsson Det är en trivsam öppenhet i Björknäskyrkan. Pernilla Agnesund Kom. Här kan du känna dig sedd som människa. Sven Johansson Det är jag som har målat taket! Christian Spicker Det är stor skillnad nu, mot när jag gick i söndagsskolan i Björknäskyrkan. Bengt Bogårdh Jag skulle vilja ha en social verksamhet med barn och ungdomar i den fina kyrkan. Elisabeth Skohg För mig är Björknäskyrkan en öppen plats för gemenskap, för alla. Ditte Waldton