Nacka Missionsförsamling

OM OSS

Vad står Björknäskyrkan för?

Logga_bjorknaskyrkan.png Björknäskyrkan är till för dig som längtar efter Gud. Eller helt enkelt är trött på ett ständigt fokus på det materiella. Eller är osäker på vad det är du söker. Vi som håller Björknäskyrkan igång är också osäkra. Vi behöver dig att samtala med.
Björknäskyrkan är också till för dig som behöver en gemenskap. Du är välkommen till Björknäskyrkan vare sig du tror på Gud eller inte. Ingen kommer att försöka trycka på dig någon åsikt, tro eller livsstil. Det enda vi kräver av dig är respekt för andra, det är en attityd vi själva försöker ha. Björknäskyrkan är en plats för respektfulla möten. Här respekteras varje upplevelse eller övertygelse.
I kyrkan firar vi gudstjänst enligt en enkel klassisk modell, i Missionsförbundets hundrafemtioåriga tradition. Men vi samarbetar gärna med såväl Svenska kyrkan som med andra samfund.
Vi skulle kunna beskriva kyrkans teologi och trossatser men för oss är det mindre viktigt. Vi har ingen trosbekännelse. Vi för hellre ett samtal om vår tro, återigen i respekt för teologiska olikheter.

Equmeniakyrkan

Equmeniakyrkan.png Numera hör Björknäskyrkan till det nybildade samfundet Equmeniakyrkan. Den bildades 2012 av Missionskyrkan, Metodistkyrkan och Baptistsamfundet.
Vi gläder oss över den enhet som uttrycks genom det samgåendet. Vi bryr oss inte om att vaka över teologiska skillnader utan föredrar att se till det som förenar. Framför allt önskar vi en relation med dig.
Till Björknäskyrkan är alla ärligt sökande välkomna. Ingen som längtar efter mening och sammanhang, har mer rätt eller är bättre än någon annan. I Björknäskyrkan ser ingen ner på någon annan.
Du är varmt välkommen!

Studieförbundet Bilda

Bildalogo.jpg Många av våra aktiviteter gör vi i samarbete med studieförbundet Bilda. Det mesta av det har inget religiöst innehåll. Våra onsdagskvällar till exempel har aldrig något inslag av bekännelse eller troshandling. Samtalet kan handla om andliga frågor men det innehåller aldrig bön eller någon annan religiös handling. Vi vill vara tydliga med vilka delar av vår verksamhet som handlar om att bekänna tro och göra troshandlingar.
Björknäskyrkan är i praktiken ett litet kulturhus i Boo. Våra studier och kulturprogram gör vi i samarbete med Bilda.

Logga_bjorknaskyrkan.png

Björknäskyrkan är till för dig som längtar efter Gud. Eller helt enkelt är trött på ett ständigt fokus på det materiella. Eller är osäker på vad det är du söker.
Vi som håller Björknäskyrkan igång är också osäkra. Vi behöver dig att samtala med.
Björknäskyrkan är också till för dig som behöver en gemenskap.
Du är välkommen till Björknäskyrkan vare sig du tror på Gud eller inte. Det enda vi kräver av dig är respekt för andra. Det är en attityd vi också själva försöker inta.

RETURBRUK har öppet helgfria lördagar kl 11–14. Se vidare under kalendern PÅ GÅNG. Ring Anna-Maja om du vill lämna grejer när det är stängt. Varmt välkommen!

Glad sommar!

Fair-trade-pil.gif

Vi handlar helst rättvisemärkt och ekologiskt.

Scouterna

Affischer-for-Nacka-SMU_0005_Ledord-med-sidfot_Resized.jpg

Kul verksamhet. Bra gemenskap. Värdefull kunskap. Häftiga hajker.
Kom en måndagskväll med ditt barn och kika.
Välkommen!

Är du utsatt för våld?

Vi samarbetar med studieförbundet Bilda.

Bildalogo.jpg

Har aldrig varit aktiv i en kyrka. Kul att hjälpa till ibland, till exempel med att diska efter onsdagskvällarna. Bert Kempe Arbetslivet är pressande. Därför är tid för eftertanke så värdefull för mig. Carol Fagerström Att livets mening bara finns i det materiella känns osannolikt. Anders Tiger I Björknäskyrkan får teologin ifrågasättas, stötas och blötas, vridas och vändas på. Det är bland det mest spännande jag vet! Ulf Gustafsson Det är en trivsam öppenhet i Björknäskyrkan. Pernilla Agnesund Kom. Här kan du känna dig sedd som människa. Sven Johansson Det är jag som har målat taket! Christian Spicker Det är stor skillnad nu, mot när jag gick i söndagsskolan i Björknäskyrkan. Bengt Bogårdh Jag skulle vilja ha en social verksamhet med barn och ungdomar i den fina kyrkan. Elisabeth Skohg För mig är Björknäskyrkan en öppen plats för gemenskap, för alla. Ditte Waldton