Nacka Missionsförsamling

Gudstjänst söndag 13 januari kl 16. Predikan: Sven-Gösta Holst. Tema: Omsluta, marinera, döpa. Nattvard.

Returbruk är MILJÖNÄR

DSC_3992.JPG

Returbruk har blivit "Årets Miljönär", utsedd av Nacka vatten och avfall
"Alla verksamheter, företag, organisationer och andra vars huvudverksamhet är att få allmänheten att laga, låna och återanvända kan tilldelas märkningen."
Tillsammans med flera andra pristagare i olika prisklasser utsågs Returbruk till "Miljönär" vid Företagsträffen på Nacka Strandsmässan den 21 februari. Anna-Maja Sigemo och Maria Strandberg tog emot utmärkelsen (de sitter längst fram på bilden).

Glimtar från vår Adventskonsert

DSC_2480Fixad.jpg

"En spegelbild" med Evelina.

AnnaErik.jpg

"Baby, it's cold outside". Anna och Erik.

DSC_2496fixad.jpg

"Rudolf med röda mulen", med Holiday Singers.

DSC_2513fixad.jpg

Martin Olofsson leder Favoritkören och Favoritorkestern.

20171206_114449.jpg

Tomtarna är förbluffade över att Anders inte behöver sitta vid pianot för att kunna spela. I december visade Björknäskyrkan en påfallande rolig barnteater! Möjlig på grund av kulturstöd från Nacka kommun.

Ulf-Gustafsson2.JPG Finns kyrkan?
Det finns många tongivande tänkare som försöker namnge vår samtid. En av dessa är sociologen Ulrich Beck. Vid ett tillfälle säger han: ”Jag är ateist, men det betyder inte att jag inte är beredd att ändra mig. Det gör mig snarare nyfiken på de som tror. Däremot är det en sak som förbryllar mig med många präster, och det är att när jag vill prata om Gud, då blir det ofta pinsamt tyst”.
Ulrich Beck säger detta medveten om att vi faktiskt lever i en tid när allt fler människor säger att de tror på Gud eller en högre makt. Men denna Gud är nödvändigtvis inte den Gud kyrkan säger sig tro på. I linje med detta frågar sig den franske kultur- och historiefilosofen Michel de Certeau: ”Idag undrar inte människor om Gud finns eller inte, utan de undrar om kyrkan finns eller inte”.

Beck och de Certeau blottlägger en slags dubbelhet. Å ena sidan en tid där allt fler människor som inte går i kyrkan, faktiskt säger att de tror och vill tala om det. De är åtminstone inte fientligt inställda till tro. Å andra sidan borde en sådan tid då människor faktiskt säger att de tror, rent naturligt leda till att allt fler söker sig till kyrkan. Men så är det inte.
Det är som en respons på denna spänning Björknäskyrkan vill ta plats som församling. Vi vill göra det genom att ställa frågorna om Gud, frågorna om vad det är att vara människa på nytt. I Björknäskyrkan vill vi försöka visa hur kristen tro kan erbjuda en resurs för att återerövra ett språk i vår tid för vår existentiella belägenhet som människor. En som försökte utröna detta under nazismens mörka tid i Tyskland var prästen och teologen Dietrich Bonhoeffer, han skriver:
”Den som förblir i Guds kärlek går inte den utstakade framgångsväg som världen visar. Hon går sina egna obegripliga, och inför världens ögon, dåraktiga vägar. Detta eftersom den människa som älskar för att Gud med sin sanning har gjort henne fri är den mest revolutionära människan på jorden.” (Dietrich Bonhoeffer)

Så när Michel de Certeau frågar: ”finns kyrkan?”, så vill jag svara, ”ja den finns och den heter Björknäskyrkan!”
Pastor Ulf Bergsviker

Vi, eller rättare sagt Christian Spicker, har målat taket. Se så fint det blev!

Taket-malat.JPG

DSC_0152.JPG

Etiopiska ortodoxa kyrkan hyr vår kyrka. Det är en av världens äldsta kristna kyrkor.
Glada och färgrika är deras gudstjänster.

Logga_bjorknaskyrkan.png

Björknäskyrkan är till för dig som längtar efter Gud. Eller helt enkelt är trött på ett ständigt fokus på det materiella. Eller är osäker på vad det är du söker.
Vi som håller Björknäskyrkan igång är också osäkra. Vi behöver dig att samtala med.
Björknäskyrkan är också till för dig som behöver en gemenskap.
Du är välkommen till Björknäskyrkan vare sig du tror på Gud eller inte. Det enda vi kräver av dig är respekt för andra. Det är en attityd vi också själva försöker inta.

Returbruk är öppet helgfria lördagar kl 11–14. Vi tar gärna emot grejer under öppettid. Juluppehåll 22/12–5/1. Öppnar 12/1. Varmt välkommen!

180408-LOGO.jpg

Fair-trade-pil.gif

Vi handlar helst rättvisemärkt och ekologiskt.

Scouterna

Affischer-for-Nacka-SMU_0005_Ledord-med-sidfot_Resized.jpg

Kul verksamhet. Bra gemenskap. Värdefull kunskap. Häftiga hajker.
Kom en måndagskväll med ditt barn och kika.
Välkommen!

Vi samarbetar med studieförbundet Bilda.

Bildalogo.jpg

Har aldrig varit aktiv i en kyrka. Kul att hjälpa till ibland, till exempel med att diska efter onsdagskvällarna. Bert Kempe Arbetslivet är pressande. Därför är tid för eftertanke så värdefull för mig. Carol Fagerström Att livets mening bara finns i det materiella känns osannolikt. Anders Tiger I Björknäskyrkan får teologin ifrågasättas, stötas och blötas, vridas och vändas på. Det är bland det mest spännande jag vet! Ulf Gustafsson Det är en trivsam öppenhet i Björknäskyrkan. Pernilla Agnesund Kom. Här kan du känna dig sedd som människa. Sven Johansson Det är jag som har målat taket! Christian Spicker Det är stor skillnad nu, mot när jag gick i söndagsskolan i Björknäskyrkan. Bengt Bogårdh Jag skulle vilja ha en social verksamhet med barn och ungdomar i den fina kyrkan. Elisabeth Skohg Björknäskyrkan erbjuder en lokal vänlig scen för oss som gillar att musicera. Martin Olofsson För mig är Björknäskyrkan en öppen plats för gemenskap, för alla. Ditte Waldton

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in